» Start » Fiber Optic oplossingen » Neutrik opticalCON Field Connector

Neutrik opticalCON ADVANCED - fiberoptic connectorsysteem

Onlangs heeft Neutrik de opticalCON ADVANCED geïntroduceerd. De opticalCON ADVANCED is in principe een revisie van de bestaande opticalCON met verbeteringen toegespitst op outdoor- broadcast en live / rental gebruik.

De connector verbeteringen omvatten een met rubber beklede en vergrendelende metalen beschermkap. Deze beschermt de connector mechanisch tijdens ruw trekwerk en biedt IP-65 afdichting wanneer gemonteerd op de connector of de bijpassende chassis kap. Verder is het connectorhuis voorzien van een beschermende rubber buitenkant gecombineerd met een nieuwe anti-kink tule geschikt voor verschillende kabeldiameters. Deze nieuwe rubberen buitenkant biedt naast extra bescherming de mogelijkheid tot (kleuren) kabelcodering.

Het aansprekende nieuwe zwarte ontwerp zal de huidige coatingopties als Optalloy en Ruthenium vervangen. Dit betekend dat de huidige uitvoeringen na de eerste leveringen van de opticalCON ADVANCED niet meer leverbaar zullen zijn. Alle artikelnummers zullen worden aangepast met een "A" ter identificatie van de ADVANCED series, dit om voorraad verwarring te voorkomen. De term ADVANCED word enkel gebruikt voor en tijdens de product introductie en zal later van verdere marketing informatie verdwijnen. Deze overgang betekent uiteindelijk een reductie van het aantal uitvoeringen.

Tevens zijn de haspel uitvoeringen verder geoptimaliseerd afhankelijk van de connector / kabel combinatie. Het gebruik van een deur vereenvoudigt het onderhoudswerk bij female uitvoeringen.

Voor meer informatie zie ook de laatste katalogus van: OpticalCon

? opticalCON DUO
DUO Componenten en Accessoires
DUO 2 channel Field Cable
DUO 2 channel Field Cable X-TREME
DUO 2 channel Field Cable ARMORED
meer...
? opticalCON QUAD
QUAD Componenten en Accessoires
QUAD 4 channel Field Cable
QUAD 4 channel Field Cable X-TREME
QUAD 4 channel Field Cable ARMORED
QUAD LITE Cables
? opticalCON MTP
MTP Componenten en Accessoires
MTP 12 channel Field Cable
MTP 12 Channel Field Cable X-TREME
MTP Patch & Breakout Cables
MTP 24 channel Field Cable
? opticalCON SPLiT
? opticalCON Breakout
? opticalCON powerMONITOR
? opticalCON Panel Solutions
? opticalCON Measurement & Cleaning
? opticalCON Field Repair & Assembly
? opticalCON beschermkappen
? opticalCON verloopadapters
? opticalCON DRAGONFLY